Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

la Cuisine de la France

18 May 2016
 
Här kommer ett sista inlägg från vår weekend i Paris i början av maj! Vi åt så mycket god mat så jag tyckte det behövde få lite uppmärksamhet. Första kvällen tog Maria med oss till Au Pied de Cochon, en restaurang som öppnades redan 1947! Vi var där tillsammans med mina kusiner Pernilla och Victoria (på översta bilden) och även några av deras kusiner på deras pappas sida var med. Victoria var mer intresserad av isen i glaset än själva drickan!
 
 
Shin och jag tog varsin 3-rättersmeny och delade på allting. Till förrätt valde vi sniglar! Det var faktiskt godare än vad jag trodde, det smakade inte konstigt alls utan mest bara olja, basilika, salt och peppar. Om ni får chansen så prova! Till vår andra förrätt valde vi ficksoppa och den var underbart god. Till soppan fick man ost, bröd och sås som man fick äta lite hur man ville.
 
 
Till huvudrätt valde jag anka och Shin valde fläsk. Båda rätterna var väldigt goda men jag föredrog grisköttet, det var jättemört och marinaden var supersmarrig. En annan person i vårt sällskap valde restaurangens specialitet, nämligen grisfot! Det är också vad restaurangens namn betyder. Jag tror säkert att det var jättegott men själva rätten ser ju inte så aptitlig ut. Jag har ätit grisfot en gång tidigare i Japan men då endast för att jag inte ville vara oartig mot Shins farmor som hade tillagat det... 
 
 
Efter både förrätt och huvudrätt var vi rätt så mätta men självklart fanns det fortfarande plats för dessert! Shin valde äpplepaj med glass och jag valde klassikern crème brûlée. Båda efterrätterna var himmelskt goda och jag måste erkänna att jag nästan åt upp alltihop själv för Shin orkade inte mer och han är inte lika förtsjust i sötsaker som jag. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades få i mig allt, speciellt crème brûléen som var jättestor och dessutom mestadeles består av grädde och socker!
 
Au Pied de Cochon är en väldigt känd restaurang som har funnits länge och jag tycker absolut det är värt ett besök om man vill äta autentisk cuisine française, dessutom till ett bra pris. Om jag inte minns fel kostade vår 3-rätters meny ca €40 per person vilket i dagsläget är ca 375 SEK. Det är en väldigt livlig restaurang med färgstark inredning från 40-talet och då de har många gäster får man räkna med att serveringen ibland är lite långsam.
 
Au Pied de Cochon
6 Rue Coquillière
75001 Paris
 
 
På söndagen bjöd Maria oss på brunch-buffé inne på hotellet Courcelles Etoile. Vi hade bara ätit en liten frukost och tur var väl det, ni kan ju se själva hur mycket mat det fanns att välja på. Och då har vi inte ens fotat hälften av buffén. Jag hoppade i princip över alla varmrätter och fokuserade på förrätten och efterrätten, bl.a. blev det flera omgångar av min favorit äggröra. Återigen blev det väldiga mängder till dessert, jag åt allt på bilden här ovan alldeles på egen hand!
 
Le Safran (Courcelles Etoile)
Rue de Courcelles
75008 Paris
 
 
För vår sista dag i Paris hade min franska kompis Virgine bokat bord till oss alldeles i närheten av Notre Dame. Jag lärde känna Virgine när vi arbetade på samma hotell i Tokyo och det var mer än 4 år sedan vi träffades sist. Det var underbart väder så självklart valde vi att sitta ute. Det som Shin och jag ofta reagareda på under vår korta vistelse var att fransmän pratar väldigt mycket med varandra, oavsett om de känner varandra eller ej. Vi förstod inte alls var Virgine pratade om med servitören (antagligen menyn) men vid ett tillfälle trodde vi faktiskt att de kände varandra sedan tidigare. Men Virgine hade aldrig träffat honom förut!
 
Till förrätt valde jag något som hette Egg Mimosa om jag inte minns fel, det var väldigt gott. Till varmrätt fick jag nötkött och Shin valde en lammstek som var otroligt mör och god. Till efterrätt valde vi båda pannacotta toppad med citrusfrukter och karamellflarn, också det supergott. Den här restaurangen hade specialiserat sig på att erbjuda ett väldigt stort sortiment av vin, de hade många produkter som tydligen inte går att få tag på någon annanstans. Vinet som vi serverades var helt biodynamiskt och det passade perfekt till vår måltid. Det var så kul att träffa Virgine igen!
 
La Robe et Le Palais
13 Rue des Lavandières Sainte-Opportune
75001 Paris
 
Som ni förstår åt vi verkligen oss igenom våra 3 dagar i Paris. Veckan därpå blev det sallad varje dag hemma i London! Nu säger vi adieu till Paris för denna gång, längtar till vårt nästa besök!


Please write me something nice (^∇^)

Name:
Remember me?

Email: (will not be shown)

Website:

Reply: