Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

Några fina saker

30 Jun 2011
Här kommer ett par blandade bilder på några fina saker som jag vill dela med mig av. För jag älskar fina saker och då gör säkert ni det också!
En liten kunglig pippifågel fick flytta in för ett tag sedan, han stortrivs på våran blomhylla. Köpte han på B-Company i Kichijouji, en inredningsaffär.
Tror inte jag visat upp min japanska teburks-samling än så här är den! Jag upptäckte dessa superfina behållare i en teaffär i Kichijouji och köpte direkt den gröna till vänster och bestämde mig för att börja samla. Planerar inte nödväntigtvis att ha grönt löste i dem men kanske tepåsar eller kryddor? Den blåa med guldifiskar köpte jag förra veckan, just denna typen av mönster är ett typiskt sommartecken i Japan och jag älskar det! De två till höger är inte "riktiga" teburkar, den ena är från Disney Land och den andra köpte jag på flygplatsen i mars. Sen har vi den fina bevingade grisen till höger, han köpte jag samtidigt som fågeln i Kichijouji. Mitt första tillägg till min grissamling på väldigt länge faktiskt.
Tyckte vi behövde lite fler glas så igår blev det dessa två från 100-yensaffären, alltså kostade de knappt 8 kr styck. Står härliga saker som "It makes you uplifting and yammy" och "How you make life much better?" på dem så man måste ju gilla liksom.
En bild från köket hemma hos mamma som dessutom är nykaklat! Jag kunde inte motstå den här ägghållaren (man har i hela den när man kokar ägg i kastrull) men dessvärre har jag inte fått så mycket användning av den än.
När jag var hemma i Sverige i våras fick äntligen Mrs. Potts och lille Chip återförenas! Mrs. Potts köpte jag på Disney Land 2008 och Chip 2010.
Min lilla Japan-hylla hemma hos mamma i Sverige. Dockorna kallas för kokeshi och det är också en samling även om jag bara har två än så länge. Den första är den lilla blå som jag köpte våren/sommaren 2009 när jag och Johanna besökte den fina staden Nikko för en natt. Dockan är handgjord även om jag färstår att de är massproducerade och inte något speciellt med den. Men fin är den för det! Dröjde ända till mars i år innan jag köpte nummer två, den långa alltså. Är på spaning efter dessa dockor hela tiden men jag har två krav och det är att dem ska vara "hyffsat" autentiska och att jag ska tycka dem är fina vilket visade sig vara en ganska svår kombo, haha. Dessutom vill jag samla på dockor från olika städer i Japan. Den långa dockan köpte jag alltså på flygplatsen i Narita och jag gillar verkligen de inristade tranorna. Och de är fint att de är såpass olika men ändå lika. Till höger står lite andra souvenirer från Japan, en lampa från Asakusa och två grisar för rökelse.
Tavlan i bakgrunden har en japansk kompis gjort och jag fick verkligen vara superförsiktig med den på flyget hem till Sverige för två år sedan. Han som har gjort den heter Yuki och hans farfar är berömd kalligrafimästare i Japan. Tecknen läses som Ima ikiru och betyder ungefär lev i nuet.

Och det var väl ungefär vad jag hade att blogga om idag!

Just wanted to share some of my pretty things!

2011年6月30日

30 Jun 2011

Då det är den sista juni idag tänker jag passa på att visa upp den andra delen i min superfina kalender. Bilden föreställer det berömda slottet i Himeji och är en av Japans kulturskatter.

Dagens humör:
Dagens planer:
Dagens väder:
Dagens album:
Dagens drama:
Dagens låt:
Dagens önskan:
Dagens borde:
Dagens plus:
Dagens minus:
Dagens humör: bra, lite besviken på att jag missade en väldigt intressant arbetsintervju idag på grund av att jag inte kom i kontakt med arbetsgivaren trots många försök. Å andra sidan fixade jag ett till extrajobb igår och det är ju inte fy skam!
Dagens planer: tvätta, handla blommor, klippa mig och eventuellt fixa nya linser!
Dagens väder: 33 grader och 52% luftfuktighet, behöver jag säga något mer?
Dagens drama: Första avsnittet av True Bloods säsong 4! Whack.

Här är en bild på det riktiga slottet som jag har lånat här ifrån. Väldigt vacker slott som jag besökte med min pappa i mars 2008. Rekommenderar ett besök eftersom man får gå in nästan överallt hela vägen upp!


Today: is the last day to show you the second part of my very beautiful calendar of the Himeji Catsle.

Tokyo Girls

29 Jun 2011

I lördags var jag bjuden på Girls Night i Shinjuku och vi hamnade på det här stället, Sakura no Shizuku, som erbjuder en mycket billig buffé. En himla söt gris-maskot har dem också.

Värdinnorna Misato och Rumi och Kumi i mitten. I bakgrunden en chokladfontän som vi doppade marsmallows i. Man fick också blanda sina egna drinkar själv vilket var första gången för mig. Tror jag gjorde mina för starka...

De flesta gästerna satt i den stora salen där buffén fanns men vi hade ett eget rum! Och det fanns karaoke! Här är Momo, Misato och Julie men mikrofonen i högsta hugg.

Kvällen bestod mest utav att äta, vara sociala, sjunga och posa för kameran samtidigt. Precis så det ska vara med andra ord.

Momo var härligt genki hela kvällen.

Rumi och Johanna hade inte träffast på ungefär två år och det var ett kärt återseende. 

Rumi, Johanna, jag och Machiko. Machiko var en väldigt trevlig tjej som jag hoppas kunna träffa igen. Vi sjöng hennes favoritlåt Baby med Justin Bieber tillsammans och alla var väldigt impade när jag (nästan) lyckades rappa med till Ludacris vers. (tänkte jag skulle skryta lite med det ja). 


Jag och Machiko. Hon är bara 20 år, jag känner mig så gammal haha.

Nästan hela gänget på bild!

Och en till! Efter detta kortet togs rusade jag vidare för jag skulle hem en sväng innan det var dags att dra vidare till club med Wan Ying var det tänkt. Blev dock ingen club för mig, tror det berodde på det egenblandade drinkarna... Men jag hittade hem iaf! Och det kan vi tacka GPS:en i min iPhone för...

Jag, Johanna och Miss Piggy medan vi väntade på att de andra tjejerna skulle komma.

En mycket rolig kväll blev det och fick träffa många nya trevliga tjejjer. Väl hemma var jag så trött så jag gick och lade mig före klockan 12, det gör jag inte ens på jobbdagar. Men jag hade jobbat på förmiddagen och vart uppe sent kvällen innan så någon gång måste det väl ta ut sin rätt.

Last Saturday I was invited to Girls Night in Shinjuku. We went to Sakura no Shizuku and it was a great night and I made alot of new friends as well as met som old ones!