Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

ghibli-museet

31 Jul 2015
 
Förra året vid den här tiden på sommaren när jag arbetade på Go! Go! Nihon så var 2014 års upplaga av sommarkursen igång vilket innebar att vi kunde besöka Ghibli-museet i Mitaka tillsammans med kursdeltagarna. Självklart hoppade jag på då jag hade inte vart där tidigare. Man måste boka biljetterna i förväg och därför hade det ännu ej blivit av. Efter en lång promenad från tågstationen i 35-gradig värme var vi äntligen framme och det viktigaste var självklart att ta kort framför den här statyn av roboten från filmen Laputa. Här på bild tillsammans med min kollega Sabrina och den japanska volontären Sakura.
 
 
Museet var intressant men ganska litet så vi hamnde snart på deras café som vi hade hört bra recensioner om innan. Eftersom företaget betalade höll vi inte tillbaka när vi beställde ;-)
 
 
Min andra kollega Diana var också med. Å vad jag saknar Sabrina och Diana, vi hade så himla roligt tillsammans på kontoret varje dag. Men Diana har också slutat på Go! Go! Nihon, just nu är hon nybliven mamma och bor i Australien tillsammans med sin familj. Sabrina jobbar kvar på Go! Go! Nihon i Tokyo.
 
 
Just nu saknar jag mina vänner och att vara i Japan väldigt mycket. Sommaren är den absolut bästa årstiden när man bor där, det finns så mycket roliga saker att göra och uppleva. Det finns alltid något nytt att prova på, det tar aldrig slut. Fast det japanska sommarklimatet kan jag vara utan, 20-25 grader som vi har haft här i London den senaste tiden är alldeles lagom!
 
 
Den här bilden har jag lånat från Go! Go! Nihon. Besök deras sida och anmäl er till nästa års sommarkurs, det är hur kul som helst!

Ghibli-museet
1 Chome-1-83 Shimorenjaku
Mitaka, Tokyo 181-0013
Japan

Glöm inte att boka biljetterna i förväg!

7 years of you & me

20 Jul 2015
 
Idag är det exakt 7 år sedan Shin och jag gick på vår första date tillsammans! Vi åkte till Yokohama för att ha picknick och titta på de vackra sommarfyrverkerierna i hamnen. I Japan blir det ju mörkt redan tidigt på kvällen så just fyrverkerier är något som man förknippar med varma sommarkvällar i Japan.

I efterhand har vi bestämt att det var den dagen som vi blev ett par, för allt liksom bara rullade på efter vår första date. Men det var faktiskt nära att date nummer två aldrig blev av! En vecka efter vår date i Yokohama tyckte jag det var dags att ses igen och efter att ha skickat ett meddelande om detta fick jag svar att "Tyvärr, jag har inga pengar, vad sägs som en annan dag?". Självklart trodde jag att detta var en ursäkt för att slippa träffas igen så jag skrev tillbaka något i stil med "Jag tänkte vi bara kunde ta en kaffe eller så men om du inte vill så". Tanken var att mitt meddelande (på japanska) skulle vara sarkastiskt men som tur var blev just den delen lost in translation så istället fick jag svaret "Kaffe, det är inte så dyrt, ska vi ses nu?". Till skillnad mot Sverige så är det i Japan självklart att killen alltid bjuder och den då 25:åriga Shin hade knappt pengar att ta tåget till mig så det var därför han tvekade inför date nummer två. Hade vi gått på restaurang eller liknande hade vi nog fått ta en springnota, haha! 
 
Sedan dess har det alltså gått 7 år, det hade nog ingen av oss kunnat gissa när bilden här ovan togs, ca 1,5 vecka efter vår första date. 7 roliga och händelserika år kan man lugnt säga!
 
 
Shins lillasyster Ayaka har gjort Sanrio-versioner (företaget som skapade Hello Kitty och My Melody m.f.) av Shin och mig, vill ni prova själva så klicka här!
 
7年ありがとう、ベイビー!

familjen på besök

15 Jul 2015
 
 
I mitten av maj kom pappa och Pia och hälsade på oss i London. Nu när vi bor i samma världsdel och det knappt tar 2 timmar att flyga över från Göteborg går det lite lättare att ordna med besök jämfört med Tokyo! Vårt första stopp blev till Rose Bakery på Dover Street för att inta lite brunch. Jag längtade verkligen efter att få äta Rose Bakerys mat igen, även om jag personligen tycker maten på Rose Bakery i Kichijouji är godare så klart. Pappa och jag hade vart här förut men det var första gången som Pia och Shin besökte restaurangen i London. Jag tror alla var nöjda!

Rose Bakery (4th floor)
Dover Street Market
17-18 Dover Street
Westminster W1S 4LT
 
 
När vi var mätta och glada promenerade vi vidare till Hyde Park och mötte vi upp min faster och hennes familj som höll till på The Diana Memorial Playground som är en riktigt stor och rolig lekplats för barn. Emelie och Sara var självklart i sitt esse och like busiga som vanligt.
 
 
Vi hade riktigt tur med vädret och på dag 2 bestämde vi oss för att promenera från min fasters hus längs med Regent’s Canal hela vägen till Camden Market. Att promendera längs med kanalen är något som jag absolut kan rekommendera om man besöker London, det är himla mysigt. Efter en lätt lunch gick vi hela vägen tillbaka och sedan fortsatte vi promenera i motsatt riktining eftersom det var så fint väder. Till slut kom vi fram till en båthamn och som ni kan se så bor det faktiskt folk där, inne i sina båtar och längs med kanalen. Vart duschar dem undrar jag?
 
 
Eftermiddagen avslutades med ett besök på en fancy pub och sedan gick vi hem till min faster igen för att grilla i trädgården. Katten Frankie hälsade oss välkommen hem som vanligt!
 
 
I slutet av maj kom mamma för att hälsa på. Hela första dagen tillsammans spenderade vi nästan uteslutet på att shoppa längs med Oxford Street, vi hade tänkt ta oss ner till Covent Garden men så långt hann vi aldrig. På eftermiddagen kom Shin och mötte oss och tillsammans åt vi på Kua ’Aina som serverar mumsiga hamburgare med en Hawaii-twist. Mycket gott och absolut värt ett besök! En kedja med samma namn och koncept finns i Japan också.

Kua 'Aina (Carnaby Street)
26 Foubert's Pl
London, UK W1F 7PP

Med andra ord gjorde gjorde vi knappt något som är speciellt för London men det gjorde inget tyckte vi. Mamma har vart i London flera gånger förut och det var roligt att bara träffas och umgås. Fast på kvällen tog vi igen för detta, vi hade nämligen köpt biljetter till musikalen Wicked. Jag älskar musikaler och det här var den första som jag gick på för i år. Både mamma och jag tyckte den var riktigt bra, jag blev förvånad av att handlingen var så välskriven. Tidigare har jag bara sett musikaler vars handling jag redan kände till (Lejonkungen, Den lilla sjöljungfrun, Romeo och Julia m.f.) så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. Jag hoppas att det blir läge att gå och titta på fler musikaler snart, jag har en hel lista med framträdanden som jag vill se.
 
 
Precis som när pappa var här så åkte vi till Camden Market på söndagen, det är lite av en tradition. Tyvärr regnade det en del så vi spenderade mestadelen av vår tid inne på ett café. Men det var bra det också, vi behövde ta igen oss efter all shoppingen från dagen innan! Nästa helg kommer min bror och hälsar på, det ser jag fram emot. På tal om det så fyller han faktiskt år idag. Hela 25 år blir han. Grattis brorsan!