Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

En kartong mindre!

29 Mar 2012

Här kommer ett snabbt inlägg innan läggdags. Köksbordet vi beställde här om dagen levererades tidigare ikväll och här är det! Inte världens snyggaste men det verkar stabilt och hållbart. Väldigt bra pris för ett bord och två stolar. Vi är nöjda, och glada att ha någonstans att sitta.
Imorgon ska lite kompisar komma hit på inflyttningsfest så jag har förberett med lite pappersmuggar m.m Och så har jag köpt Jenga som vi kan spela tillsammans.
Till sist en rapport från morgonen. Jag vaknade. Jag steg upp. Jag gick och la mig igen. Den lilla motivationen jag hade att ge mig ut på en springtur försvann när jag kände hur de ytterst få plusgraderna kröp in under tröjan. Så jag kröp ner under det varma täcket igen. Det är nog det absolut jobbigaste med att bo i Tokyo, husen är svinkalla på vintern då de inte är särskilt isolerade, och vi har ju ingen värme i sovrummet heller. Min morgonrutin de senaste månaderna har ungefär låtit så här: "Skit, skit, kallt, kallt, jag dör" samtidigt som jag hoppar upp och ner för att bli varm. Sedan på sommaren kommer det vara bastu istället. Men jag föredrar nog det faktiskt. Så det lär inte bli några morgonturer för mig förräns det har blivit lite varmare. Får passa på i helgen nu istället när jag är ledig. Nu ska jag nanna, upp tidigt imorgon!

Bloggat från min Iphone


Vårigt värre

28 Mar 2012


Hej! Här kommer några bilder på våran lilla "hall", alltså det pyttelilla nerdsänkta området precis innanför dörren. Hade först tänkt skaffa någon typ av klädhängare för jackor och så men det får faktiskt inte alls plats. Så just nu får golvet fylla den funktionen... Hur som helst! För ett tag sen införskaffade jag äntligen en så kallad tenugui, eller handduk som det betyder. Ursprungligen torkade man säkert händerna på de här men nu är det mest till för att se fina ut, aldrig att jag skulle torka händerna på min fina duk med sakura-motiv i alla fall! Som man kan se på före- och efterbilderna döljer den dessutom det fula proppskåpet alldeles utmärkt. För övrigt gillar inte proppskåpet oss, eller i alla fall inte när vi har igång micron, kaffekokaren och vattenkokaren samtidigt... Jag har sneglat på de här handdukarna superlänge nu och är verkligen nöjd med resultatet. Motiven ändras med årstiderna och det passar jättebra att börja "samlingen" nu eftersom april är månaden för förnyelse i Japan. Det japanska skolåret börjar i april, många byter anställning just i april, det är vår och naturen börjar om m.m. Jag ser fram emot att se vad de hittar på för motiv till sommaren, säkert superfina mönster med guldfiskar och vattenmeloner!
Uppe på skoskåpet (som följde med när vi flyttade in) har jag några grenar med konstgjord sakura men nu funderar jag på att köpa ett knippe riktiga körsbärsblommor, att sätta i en vas tillsammans med påskris hade vart himla tjusigt tycker jag. Måste bara hitta ett ställe där dem säljer någon typ av ris. På skoskåpet har jag också några växter som inte kräver så mycket ljus, de verkar trivas bra där.

P.S. Tungt att erkänna men blev tyvärr ingen springtur imorse, jag gick och lade mig alldeles för sent igår för att orka gå upp så tidigt idag. Men just därför är jag desto tröttare i dag så nu somnar jag nog lätt före klockan 23. Imorgon ska jag ut! (om det inte regnar  förstås)

Tisdagsmums

27 Mar 2012

Så här rundade vi av den här dagen, med "hemmagjord" pudding. Äsch, jag blandade bara ett pulver med mjölk i en kastrull och ställde in det i kylen. Men med vispad grädde och blad plockade från min egna mint blev det lite extra tjusigt. Och gott smakade det också. Kommer säkert göra detta igen, finns i massa olika smaker, denna gången provade jag karamell.
Idag storhandlade vi ordentligt för första gången sedan vi flyttade, nu har vi ris och kött så det räcker säkert en månad framåt. Igår beställde vi ett köksbord på Amazon också, det dyker väl upp om några dagar. Vi orkade inte leta längre så vi valde helt enkelt ett set med bord och två stolar. Billigt var det så vi förväntar oss inte att det ska vara särskilt bra kvalité på det. Men vi slipper äta på kartonger i alla fall. Nu ska jag hoppa i säng, har tre tidiga mornar framför mig, sen har jag hela två dagar ledigt i rad!