Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

end of march

30 Mar 2015
 
Mars månad är nästan slut och nu har vi även gått över till sommartid! Det blir ljusare ute för varje dag som går och det känns riktigt bra. Här i London är det extra skönt eftersom det i allmänhet är lite mildare väder än hemma i Sverige. Det dröjer dock lite till innan vårjackan åker fram.
 
 
Det blommar fint ute och jag är självklart på extra spaning efter just körsbärsblommor runt om i staden. Till skillnad mot Tokyo verkar det som körsbärsblommningen är urspirdd över en längre period, det beror antagligen på vädret och de olika sorterna av körsbärsträd. Vissa träd har nästan redan blommat över medan andra fortfarnde är fulla med knoppar.
 
 
Mycket bus har det blivit den senaste månaden tillsammans med mina kusiner Emilie och Sara, jag har vart barnvakt för dem några eftermiddagar i veckan. Jag uppskattar verkligen att jag har fått chansen att lära känna 2 av mina kusiner bättre nu, någt som var svårt innan eftersom jag bodde i Tokyo när de föddes. På sista bilden ligger katten Frankie utanför huset och njuter av vårsolen. 
 
 
Här ovan ser ni några favorithörn från vårt lilla rum. Jag är riktigt nöjd med den färglada känslan som vi lyckats få till, det passar bra mot de vita väggarna och IKEA-möblerna i björkfanér som redan fanns i rummet. Trots att vi inte planerar att bo här så länge tycker jag det är viktigt att lägga lite tid (och bara lite pengar) på att göra det hemtrevligt så att man trivs hemma. 
 
 
I helgen var vi inne i centrala London för bl.a. lite shopping. Inne på H&M provade jag ett par shorts (som inte fick följa med hem). Det var kul att se produkter från H&M Home "live" inne i butiken på Oxford Street, det är första gången jag har sett det. Finns det ens i Sverige?
 
Nu ska jag strax sticka ut på en springtur innan det är dags att ta tag i resten av arbetet för dagen. Höres!

en dag på stan

15 Mar 2015
 
Igår var det fint väder i London så Shin och jag stack iväg tidigt in till stan med bussen. Väl inne i centrala London spenderade vi ganska lång tid på att besöka olika japanska affärer, vi hade ännu inte fyllt upp vårt förråd med japasnka matlagninsvaror. Det känns lite oroväckande att vi söker oss så mycket till japanska affärer och restauranger så ofta trots att vi bara har vart här i lite drygt en månad. Men jag tror att det beror på att utbudet var så begränsat i Göteborg att nu är vi lite överväldigade med allt som finns att köpa här i London.
 
 
Till lunch åt vi ramen på ett ställe som heter Ippudo, en kedja som ursprungligen kommer från Japan. Shin har inte ätit en ordentlig ramen sedan vi lämnade Tokyo i julas (bara cup ramen) och nu kunde han inte hålla sig längre. Det var riktigt gott, även om jag har haft bättre, och jag var nog mer ramen-sugen än vad jag trodde. Jag tog t.o.m. en extra portion med nudlar och drack upp all buljong, något som jag aldrig gör annars. Ippudo London hittar ni på den här adressen;

Central Saint Giles
London WC2H 8AG
 
 
Vi promenerade genom St. James Park och hittade ett sakura-träd. Sakuran i London är på gång men inte helt utslagen som ni kan se.
 
 
I Hyde Park blev det fika på en parkbänk med kaffe och japanska sesam-bollar, eller goma dango. Vi åt så många så vi fick ont i magen.
 
 
Sedan promenerade vi tillbaka längs med Regent Street upp mot Oxford Circus. På sista bilden syns Londons flagship för Apple. Jag gillar verkligen hur de har intergrerat modern design och nya affärer i London, att något så high tech som Apple Store ligger i en sådan här gammal byggnad med vacker fasad är väldigt imponerande. Att gå runt i London och bara titta upp på alla byggnader är ett nöje i sig. Inne på Apple Store blev jag 7000 SEK fattigare och nybliven innehavare av en iPhone 6!

rambling

12 Mar 2015
 
 
God eftermiddag! Idag har Shin och jag bott i London i en hel månad. Det måste vara en av de snabbaste perioderna i hela mitt liv, eller det känns så i alla fall. Som om allting har gått i racer-fart. Hur kan vi redan har vart här i en månad, det känns som vi inte har gjort någonting! Visserligen är februari månad lite kortare än alla andra månader men ändå, 4 veckor. Det känns overkligt. På tal om tid så fyller jag 28 år om exakt en vecka, där kan man också snacka om att tiden har gått fort. Det är 1 år sedan vi satt på en restaurang i Musashi-Koganei och njöt av extremt god tonkatsu till middag. Hade någon sagt till mig att vi ett år senare faktiskt skulle fira min födelsedag i London så hade jag nog inte vart helt övertygad.
 
Att vara här känns lite som att vara tillbaka på ruta ett, men samtidigt inte. Vi bor i ett share house igen, precis som vi gjorde i 1,5 år i Tokyo. Skillnaden är att vi nu betalar mer för detta rum än vad vi gjorde för vår lägenhet i Tokyo. Vi trivs här, men vi kommer nog inte bo kvar längre än vad kontraktet sträcker sig, alltså i slutet av maj. Vi har inget emot att bo i ett share house (och vi har antagligen inte råd med något annat) men vi kan tänka oss att senare kanske bo lite längre bort från centrala London och förhoppningsvis betala lite mindre eller hitta ett finare ställe. Just nu bor vi i zon 3, på gränsen till zon 2. Rummet är fint och badrumet är det heller inget fel på men köket är lite gränsfall. Dessutom delar vi med så många andra så ibland får man vänta på sin tur för att laga mat. Och vi lagar mat hemma varje dag. Vi saknar dessutom ett gemensamt rum att umgås i med de andra inneboendena, det finns inga sittplatser i köket och det finns heller inget vardagsrum. När vi letar efter något nytt kommer vi nog lägga ner mer tid på det tills vi hittar något som vi gillar ordentligt. En trädgård hade vart ett stort plus också!
 
Men att bo i ett share house igen har också fått mig att inse att man egentligen inte behöver alla grejor man har hemma. Visst är det roligare att titta på film på en stor skärm och med ordetnligt tryck i högtalarna men filmen blir inte mindre bra bara för att vi ser den på vår lilla laptop-skärm. Min sminkning blir inte sämre bara för att jag endast har en spegel på 20 diameter på rummet. Vad Shin och jag saknar mest just nu är nog vår gamla kaffekokare. Istället använder vi en sådan där plasttratt med tillhörande filter. Det går bra det också men det blir inte riktigt samma sak. Frågan är om det hade hjälp att köpa en kaffekokare. Man visste ju såklart att engelskmännen älskar sitt te men vi hade ingen aning om att vanligt, hederligt bryggkaffe skulle vara så opoppis. I mataffärerna så finns det mängder av olika sorter snabbkaffe men nästan inget alls att välja på när det kommer till bryggkaffe. Shin och jag är kort sagt förbryllade. Och konstant kaffesugna.
 
Något som jag dock inte kan vänta längre med att införskaffa är en ny telefon. Jag har haft min iPhone 4 i snart 4 år. Den fungerar fortfarnde men jag har velat byta upp mig sedan 2 år tillbaka men hållt ut p.g.a. de dumma abonnemangen i Japan. I vilket fall som helst så är den låst vilket betyder att jag inte kan ringa på den utanför Japan. Med andra ord måste jag köpa en ny telefon. Det kommer bli en iPhone 6 nu till helgen, som e tidig födelsedagspresent till mig själv. Jag har redan köpt ett skal till den, på Disney Sea i julas. Den här telefonen kommer jag säkert ha i 6 år...