Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

Påsk på Disneyland

30 Apr 2014
Jag gick tillsammans med Sabrina, Audrey och Sabrinas kompis Sabina. Det var påsktema i hela parken så det fanns kaniner och ägg överallt. Vi åt mycket god mat också, bl.a. lunch hemma hos Alice i Underlandet. Och jag köpte två lass med mitt favoritsnack på Disney, popcorn med jordgubbssmak. Det är supergott och än så länge har jag bara sett det här inne i parken så det gäller att passa på.
Vi tittade på påskparaden som jag tyckte var jättebra, så fina dräkter och paradvagnar. Jag gillar speciellt herrn som var klädd som en nyckelpiga, så stilig kostym! Trots att det var helgdag i Japan var det inte alls mycket folk i parken så vi såg paraden på mycket nära håll och hann med att åka säkert över 15 olika attraktioner. Så många har jag nog aldrig hunnit med på en och samma dag,
Hela parken var full med påskägg som man skulle leta efter, jag tror inte vi hittade alla. Jag vet säkert att vi inte hittade Musse & Mimmi-äggen, undrar var dem hade gömt dem? 
Vi avslutade dagen med the electric parade som är riktigt häftigt eftersom det lyser upp så fint i mörkret. Paraden består av jättemånga vagnar, fler än vad jag har fotat. Man kan ju undra hur mycket el parken drar på en dag, jag har hört att Disney har egna generatorer för att kunna försörja sin elförbrukning.
 
Det blev verkligen en lyckad dag och vi hade jätteroligt, så nöjd med detta besöket. Detta var faktiskt mitt 10:e besök till Disney Resort Tokyo (Disney Sea & Disneyland). Men det var absolut inte mitt sista!

Busy days

30 Apr 2014
Den lilla floden Nogawa i närheten av där jag bor. Koganei, Tokyo, april 2014
Någon som vet vad detta vackra träd kallas för? I vilket fall står de i blom just nu lite överallt i hela Tokyo, både i vitt och flera olika rosa nyanser.
 
Glad Valborg! Jag ska inte direkt fira men har lyssnat på Vintern rasat ut för att komma lite i stämning. Den här veckan började i racer-fart med sayonara-party i måndags för min kollega Jeanette som ska åka hem till Sverige. Det hela slutade med karaoke och sen hemkomst. Och inte många timmars sömn blev det för tidigt igår var det dags att åka till Disneyland! Vi var osäkra på vädret och visst, det var lite mulet men inget regn! Och inte många gäster heller så vi hann åka jättemycket och stod som mest 30 minuter i kö, på dagar med mycket folk kan man stå i kö i upp till tre tinnar till en enda attraktion! Inte kul. Jag kommer nog in med ett till inlägg senare idag med bilder från Disney.
 
Hoppas alla andra har fått en bra start på veckan, för vissa kanske den redan till och med är slut eftersom det är klämdag på fredag. Hörs sen!

Blå himmel och blått regn

27 Apr 2014
Helgen som gått har bjudit på strålande väder och solsken, kan jämföras med svensk sommar kan man väl säga! På tal om det, jag har bokat biljett till Sverige den 2:e augusti! Tre veckors semester blir det i kära GBG, första sommaren hemma på 4 år!! Oj, jag ska verkligen inte göra någonting, bara sola i trädgården, äta pizza, åka mc med pappa, åka till havet och kanske ta en sväng till Liseberg, och självklart hänga med familjen och kompisarna. Längtar! Shin kan inte följa med eftersom han bara har en veckas semsester men det är smällar man får ta. Men vi har ju tre månader på oss att njuta av försommaren och sommaren i Japan så det ska nog räcka. Synd att man inte kan hoppa över regnperioden bara...

Dem här helgen har vi vart i Shinjuku Gyoen, en vacker park mitt i centrala Tokyo. Jag brukade jobba på en Subway allldeles i närheten och ni kan ju tänka er att vi hade mycket att göra när körsbärsblommorna blommade. Jag tycker hela parken är fin men gillar nog den japanska trädgården allra bäst.
Här sitter Shin och posar på en bänk som är med i den animerade filmen Koto no ha no niwa. Filmen är supersnyggt animerad och har många vackra scener från just den här parken men storyn är sådär typiskt japanskt komplicerad så det bara blir konstigt. Men absolut sevärd.
Höjdpunkten var att se den vackra fuji no hana, eller blåregn som det heter på svenska och wisteria på engelska. Fuji no hana blommar just nu fram till mitten av maj ungefär, även om blommorna på den nedersta bilden inte riktigt slagit ut än då de stod i skuggan.
Från parken promenerade vi till Harajuku. Takeshita doori var proppfull med folk, men jag hade inte väntat mig något annat en söndag. Vi tog oss ner längs gatan och igenom folkmassan ganska snabbt, och jag köpte inget den här gången. Shoppingen här är inte riktigt lika lockande som den var för 6 år sedan och trots att jag inte vill erkänna det verkar det som jag faktiskt växt ifrån det här. Lite grann i alla fall.
Till lunch/middag blev det avocado-burgare från kedjan Ku'Aina, ursprungligen från Hawaii. Så gott men så stor hamburgare! Jag kan ömöjligen få med alla lager i en enda tugga och jag orkade inte ens äta upp hela hamburgaren.
Hemma i Koganei har jag också vart på utkik efter fuji no hana och letar man så hittar man! Den översta bildern tog jag på lekplatsen 1 minut från vår lägenhet, självklart efter att ha spanat runt i vårt bostadsområde på cykel i några timmar...
Snart börjar en ny arbetsvecka men redan på tisdag infaller en helgdag! Jag skulle gått till Disney Land med Sabrina och Audrey men prognosen säger regn så vi får se hur det blir. Och snart infaller Golden Week här i Japan, en vecka som har så många helgdagar att man brukar få ledigt hela veckan. Men tyvärr infaller de i år så att vi bara får 4 dagar ledigt i rad. Men något kul ska vi nog hitta på ändå!