Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

notting hill

29 Apr 2016
 
April är snart förbi, tiden går så snabbt! Tänk att två sjättedelar av året redan har passerat! April i London har vart soligt men kallt. Och en hel del regn såklart, det är ju London vi pratar om. Det verkar som om värmen kommer nästa vecka, jag håller verkligen tummarna för det. Än har jag inte vågat gå barbent i år, så det var nog lite varmare förra året när vi besökte Notting Hill en solig lördag i mitten av april.
 
 
Notting Hill är en mysig stadsdel i västra London som jag är säker på att de allra flesta har hört talas om. Om inte annat har man väl sett filmen (Shin och jag tittade på den förra året och vi förstod inte riktigt uppståndelsen som skapades när den kom ut 1999, den var ju liksom inte särskilt bra). Området är ju väldigt populärt bland turister, så besöker man stadsdelen en lördag så får man räkna med att trängas med alla andra.  
 
 
Den mest kända gatan är ju onekligen Portobello Road som går igenom hela Notting Hill. Från måndag till lördag är en marknad i full gång, Portobello Market, som sträcker sig längs hela den långa gatan. I de norra delarna finns en härlig matmarknad där man kan hitta allt från färska grönsaker och frukt, nybakat bröd, blommor och fantastisk street food (jag rekommenderar absolut falafeln som finns här). Man blir verkligen hungrig bara utav att titta på alla godheter.
 
 
Det är svårt att stå emot sötsuget när nybakade bullar och kakor ligger precis inom räckhåll. Men är det lördag så får man unna sig tycker jag.
 
 
Fortsätter man söderut längs med marknaden så kommer man så småningom till den berömda antikdelen av Portobello Market. Här finns mycket porslin och bordssilver men även mer udda saker som gamla kameror och antika fotbollar. Mycket utav utbudet är riktiga antikviteter så det går att hitta fina saker i alla prisklasser.
 
 
Nästa inlägg kommer inte handla om London utan Paris! Imorgon åker vi dit med Eurostar och det ska bli så roligt! Vi bokade resan ganska spontant men Shin som inte har vart i Frankrike förut ser verkligen fram emot resan och även om det blir ganska kompakt med 2,5 dagar så tror jag vi kommer få det riktigt roligt. Dessutom kommer vi bo hemma hos släktingar så det blir en extra bonus. Trevlig helg allihopa!

a place of our own

24 Apr 2016
 
Nu har vi bott i vårt share house i East Acton i ca 9 månader. Vi har verkligen bott in oss och vi trivs bra. Våra 4 house mates är alla jättetrevliga och det är nog det viktigaste, eftersom man ses varje dag och lever så tätt inpå varandra. Eftersom vi bor i ett stort 2-våningshus så det känns inte trångt eller överbefolkat. Snarare vet jag inte vad vi skulle göra med ett så här stort hus om vi bodde här själva. Eller nu ljög jag, självklart skulle jag gå loss och inreda varje rum precis som vi (jag) vill ha det. 
 
 
Själva rummet jättebra, stort och rymligt, vita väggar, en hel vägg med garderober och ett ordentligt fönster som vätter mot trädgården som släpper in massa ljus. Ingen insyn har vi heller, trots att trädgården gränsar till en allmän park. Att vakna upp till ett soligt rum med fågelkvitter i bakgrunden är något av det bästa jag vet. Jag är jättenöjd hur vi har fått till det inne i vårt rum, vi har nu allt vi behöver. Förutom möjligtvis en tv, men den vet jag inte var vi skulle ställa i så fall. Extra nöjd är jag med skrivbordet, som faktiskt är en dörr som skulle slängas några hus bort på vår gata som vi knyckte mitt i natten...
 
 
Men det kliar verkligen i fingrarna att få inreda och pyssla vidare, att bo i en egen lägenhet eller litet hus hade vart så roligt. Att inreda och göra mysigt hemma är verkligen något som ger mig så mycket nöje, så att bara ha ett rum att vara kreativ i är något som känns väldigt jobbigt. I vårt delade kök har jag gjort mitt bästa för att göra det fint och praktiskt i "vår del" men det är bara så mycket man kan göra när man delar med andra. Dessutom är köket ganska slitet och nergånget, agenten som sköter om huset gör verkligen bara det mest nödvändiga reparationerna så mysighetsfaktorn är ganska låg. De andra äter inte ens i köket, det är bara Shin och jag som utnyttjar köksbordet. 
 
 
Även om vi trivs jättebra här så hoppas vi kunna flytta i år, mestadels för att Shins jobb ligger så långt bort. Men tanken är också att om vi flyttar längre bort från centrala London så kanske vi kan hitta ett boende där man bara delar med 1 eller 2 andra personer. Då kanske möjligheten finns att göra det mer till sitt eget. Att flytta till en egen lägenhet är också ett alternativ, men då skulle vi knappt ha några pengar kvar efter att ha betalat hyran, mat och alla andra utgifter. Och det är det nog inte värt. Vi får se.

run run run

20 Apr 2016
 
Igår och idag har vi haft riktigt härligt vårdväder i London, jag tog till och med fram min trench coat imorse! Jag trodde nästan aldrig att jag skulle kunna hänga av mig vinterkappan, hela mars och april har vart riktigt kyliga med endast några få undantag.
 
Så igår efter jobbet passade jag på att njuta av värmen, istället för att fartträna inne på gymmets löpband som planerat så åkte jag hem direkt, bytte om och stack ut i parken för en runda. Resultaten fråm de senaste löpturerna har verkligen irriterat mig eftersom jag alltid är någon minut för långsam för att klara av en sträcka på 5km under 30 minuter, alltså en fart på 10 km i timmen. Jag har alltid några tiotal meter kvar när timern går efter 30 minuter. Men så plötsligt hände det! Igår sprang jag 5km på 29 minuter och 42 sekunder. Jag var helt slut efteråt och jag kände verkligen att kroppen fick jobba. Men det är bra, träningen ska vara utmanande. Nu gäller det bara att jag kommer in på samma tid nästa gång!
 
Idag står styrketräning på schemat. Programmet nedan gjorda jag förra gången och målet idag är att gå upp i vikt på mina rows och upp i reps på mina squats och push ups. I can do it!

Squat: 20kg x  10 x 5 
Push-up: 20 x 5
Dumbbell row: 9kg x 10 x 5
 
UPDATE
Jag var on fire på gymmet idag och squats 11 x 5 gick lätt som en plätt, 10kg för rows var jobbigt men det gick (extra jobbigt med vänsterarmen) och 20 x 5 push ups gick också bra, ökade antalet "riktiga push ups" per set från 10 till 11. Imon räknar jag med träningsvärk!