Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

Minnie-chan

26 Jan 2011
I slutet av förra året syndade jag lite och köpte den här sötnosen! De började sälja den på Kiddyland och jag kunde inte verkligen stå emot så himla söt hon var! Gosedjuret ska föreställa Mimmi Piggs gosedjur och är en hel serie med matchande kläder och tillbehör. Alla delarna är ganska dyra så jag försökte verkligen att inte köpa den men till slut gick det inte längre. Många har ofta frågat mig när jag ska växa upp... mitt svar är "Aldrig!"
Så här såg hon ut när jag köpte den. En fin kjol och en matchande rosett.
Och det här setet har jag sytt alldeles själv utav Shins gamla pjamasbyxor som hade gått sönder och gick inte att laga. En hel klänning blev det med matchande rossett, klänningen är dessutom tvådelad så jag kan ha kjolen till nåt annat om jag vill. Men det visar jag en annan gång. Allting är handsytt utan något mönster, jag liksom bara körde på allt eftersom. Jag googlade lite på hur man syr en rossett. (Svampen virkade jag ihop igår, tog en paus från allt som man behöver använda hjärnan till).
Som ni kan se har jag till och med återanvänt knapparna och dessutom gjort ett försök på krås som jag blev ganska nöjd med. I rosetten, kjolen och ärmarna finns det resårband och idag gjorde jag färdigt det sista som var att sy fast kardborre där bak på överdelen, ett pilljobb som jag aldrig vill göra igen!
Har också pillat ihop en Paris-inspirerad look till henne. Den randiga tröjjan med holkärmar har jag virkat på frihand, bara kört på efter hand som jag virkade. Baskern har jag också virkat på frihand.
Har sytt en liten scarf också, strykt på en fin liten karamell och baktill fick det bli tre träknappar. Blev ganska nöjd med det hela!

Den här duffeljackan med matchande snowboots är det enda plagget jag har köpt hittills. Det finns massa söta klänningar m.m. men som sagt är de ganska dyra så det får vänta. Jag har stickar och virkat ganska mycket mer än det jag visat här men det får bli en annan dag!
P.S. Nu har jag uppfyllt kvoten på max tre gosedjur i detta hushåll (bestämt av Shin) men om jag tar med mig 1 eller 2 till Sverige i sommar så är det ju lugnt igen!
In the end of last year I couldn't resist but bought this Minnie doll at Kiddyland.
The clothes in the first to fourth photos I've made myself, all by hand.
I bought the clothes in the last picture.
I will never grow up!

Nya kreationer

26 Jan 2011
Alltså, en hel del pyssel har det blivit, speciellt före jul. Även nu i januari så har jag ju ganska länge vart utan sysselsättning så pysselnivån har verkligen höjts och jag har massa olika projekt på gång samtidigt. Har dessutom hittat en affär som säljer pärlor och pärlplattor. Det är inte dyrare än i Sverige men jag har inte råd just nu att starta upp en till hobby, får skaffa stabil inkomst först. Här är iaf några färdiga små projekt.


Till småkusinerna Pernilla och Viktoria blev det två små monster i julklapp. Båda är baserade på ett mönster från Mia Bengtssons första amigurumi-bok. Monstrerna bor i Frankrike nu.

Till Shins lillasyster Ayaka som fyllde år i december gjorde jag denna lilla hund och gav den till henne på nyårsafton. Mönstret kommer från Maria Bengtssons andra amigurmi-bok men är lite omgjort för att den ska likna familjens lilla tax Love som tyvärr dog år 2009.

Här är ett gäng japanska ugglor som jag har sytt ihop. Tyget som används för dessa figurer kallas för chirimen och finns i många färger och mönster och det är verkligen jättevackert. Alla ugglorna kom i 2 set som innehåller bl.a. färdigklippta tygsnuttar av chirimen och det gick väldigt snabbt att sy ihop dem. Alltid kul när man kan skapa något fint på relativt kort tid. Nu är alla ugglorna i Sverige för jag skickade dem som julklapp till min familj. Jag har kvar mönstret till ugglorna och har köpt chirimen löst så fler ugglor lär det bli!

Så här såg det förresten ut igår när Shin kollade på fotbollsmatchen mellan Japan och Korea (Japan vann på straffar). Som ni ser tar pysslet upp ganska mycket plats. Shin brukar ha fötterna på fällstolen när han sitter i soffan och kombinerat med gräsmattan känns det som vi sitter utomhus då, hehe.

These are my latest creationts. They were all gifts so I don't have them here anymore. The monsters are in France, the dog is in Tokyo and the owls are all in Sweden.
The photo of Shin was taken yesterday when he was watching the soccer came between Japan and Korea. Japan won!

Äntligen utvilad

24 Jan 2011
Detta inlägget skrev jag igår men kunde inte publicera det eftersom internet var så dåligt!

Efter tre veckors väntan kom våran nya säng äntligen igår! Himla praktiskt att Nitori levererar och monterar helt gratis!


Madrassen är väldigt tjock och är en memory matress, den formar sig liksom efter kroppen när man legat på den en stund. På golvet syns lite av våran nya matta, den är 190x190 så den täcker nästan hela rummet. Himla mysig att gå på. 


Så här fint har vi det ovanför sängen. Väggkalendern med fina ukiyoe-bilder kostade endast 8 kronor. Det stora japanska tecknet på väggen har jag skrivit (därför det är fult) och det är Shins efternamn och läses Megumi. När jag kommer hem till Sverige ska jag lägga till det i mitt namn.


Passade på att fota finhyllan också.


Den här kalendern är också himla tjusig och var lite dyrare. Den är i fyra delar och här på första bilden kan man se den berömda Guldpaviljongen i Kyoto under vintertid. Där har jag varit, fast på våren.


Den här fina "tavlan" fick jag när jag slutade skolan i slutet av december. Alla mina klasskamrater och lärare har skrivit en liten hälsning. Började nästan gråta när jag läste den på tåget på väg hem den dagen.

Och här sitter jag och gäspar. Vet inte vad vi ska göra av lampan eftersom vi inte har något natthusbord längre. Natthusbord... gud vilket konstigt ord egentligen. Eller heter det nattygsbord? Eller nattduksbord? Någon som vet? Bakom mig på väggen sitter mina öronproppar i en burk. Nu har jag verkligen allt jag behöver för att sova ordentligt, något jag ska göra nu! Godnatt!

This was supposed to be posted yesterday but I couldn't due to slow internet!
This is our new bed! It's very big and comfortable!