Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

sensou-ji, pokémon & karaoke

28 Feb 2015
 
Här kommer ett inlägg om mitt februari i Tokyo 2008 lite i sista minuten, jag ville gärna få upp det innan vi går in i ny månad imorgon. I februari började vi känna oss lite mer hemmastadda i Tokyo och efter lektionerna utforskade vi bl.a. de olika stationerna som låg mellan vår hemstation Warabi och skolans station Shin-Okubo. Här är blandade bilder från Ikebukuro, Akabane och Kawaguchi. Tokyo är ju egentligen bara en stad men det kan kännas som varje tågstation är sin egna lilla stad med många olika affärer som bara finns just där.
 
 
Ungefär en månad efter att jag hade anlänt till Tokyo för att studera japanska besökte jag Asakusa för första gången. Asakusa är ju som många vet Tokyos mest kända tempelområde, där templet Sensou-ji står i centrum. Just då åkte jag dit tillsammans med Patrik, Teresa och Tobias men jag har varit där många gånger sedan dess. Asakusa är ett väldigt trevligt område och under de 6 åren som jag bodde i Tokyo har jag utforskat mer och mer. Varje gång jag är där tar jag garanterat en sväng längs med Nakamise-dori och går även bort en bit till Kappa-bashi. Jag har tidigare bloggat om dessa två gator här.
 
 
Ganska ofta var det fest tillsammans med de andra vännerna från skolan och gästhuset. Jag bockade bl.a. av mitt första izakaya-besök. Att gå på izakaya är ett riktigt trevligt sätt att umgås och det är ett väldigt vanligt nöje i Japan. Det är som en restaurang men alla maträtter kommer in i portioner och uppläggningar som det är tänkt att man ska dela med allihopa. Självklart finns det alltid alkohol på plats och det är nästan standard att man betalar ett paketpris och sedan får dricka hur mycket man vill under en bestämd tid. Det finns en uppsjö av olika sorters izakayor i Tokyo, både vad gäller utbud och pris, så det brukar finnas något för alla. 
 
 
Ungefär lika ofta som det var fest var det hemmamys i den gemensamma loungen i gästhuset. I och med att det bodde så många i huset var det gemensamma rummet riktigt stort och här åt man middag, gjorde läxor, tillverkade alla-hjärtans-dag-choklad och spelade tv-spel m.m. När man kom hem från skolan eller något annat ärende kikade man alltid in här först och kollade vad som försiggick.
 
 
Men mest var det karaoke såklart! Säkert 1-2 gånger i veckan under den första tiden. Vi blev snabbt stammisar på ett ställe i närheten av huset och brukade alltid få det största rummet eftersom vil alltid var så många. I det här rummet har jag spenderat många oförglömliga kvällar och nätter. 
 
 
En hel del shopping blev det också såklart, mitt rum fylldes snabbt med mer och mer saker. Jag drogs väl mest till sådant som inte finns att köpa i Sverige. Trots att jag (trodde att jag) hade vuxit ifrån Pokémon så började jag nästan direkt att inhandla allt jag såg som var Pokémon-relaterat. Till skillnad mot Sverige så säljs ju dessa små figurer både i mataffärer och inne på 7-11. Det tog inte många veckor innan jag blingade min mobil heller, när man bor i Tokyo så!

Missa inte att kolla in mina gamla inlägg som jag då skrev på Metrobloggen, nu ligger hela februari månad 2008 uppe!

home is where the ❤ is

27 Feb 2015
 
Sedan i måndags bor Shin och jag i huset på den första bilden här ovan, vårat rum är innanför fönstret till höger på bottenplan. Det är ganska många som bor här, det finns 7 andra sovrum och i en del bor det par precis som Shin och jag. Det är lite slitet och smutsigt men det är vad vi kommer kalla hemma de kommande 3 månaderna. Sedan får vi se. Som ni kan se kantas våran jättelånga gata med liknande hus, och tvärgatorna ser ungefär likadana ut. Engelska hus är så fina, jag tycker det är fint att inga 2 hus har samma fasad, även om de är byggda på samma sätt.

 
Något som vi lade märke till ganska snabbt när vi kom till London och var ute på husjakt är att atmosfären mellan de olika områdena kan ändras i ett ögonblick. Bara 5 minuters promenad bort, på andra sidan tunnelbanespåret, ligger dessa fina hus. De lliknar de huset vi bor i, men är mycket mer välskötta och det verkar vara ett lugnare område. Jag hade gärna velat bo där istället, men misstänker att vi saknar ca 10 miljoner kronor i sparkassan.
 
 
Bakom det finare området ligger det en stor park och där har jag vart på springtur idag, Solen låg på och det var riktigt skönt ute. Jämfört med Sverige är det mycket mildare här, och det är rätt skönt att vintern är förbi. För mig känns det redan som att våren är här!
 
 
I parken ligger det ett café och där tog Shin och jag varsin capuchino förra veckan efter att vi hade vart och tittat på huset. Jag gissar på att det kommer bli många fikastunder på det caféet nu under våren. 
 
 
Så här ser vårt rum ut just nu. Det är ganska stort vilket är skönt. Jag ville gärna hitta ett rum på bottenplan i ett hus så att jag kan fortsätta hålla igång med min hemma-pilates utan att störa någon annan. Vi kommer nog gå till Ikea igen nu i helgen, men vi kanske bara köper småsaker som deciltermått, galgar och sådant. Vi vill helst inte lägga för mycket pengar på möbler, speciellt inte sådana som är jobbiga att flytta med sig. Jag ska försöka titta efter tejp eller liknande också, så att vi kan få upp lite fint på väggarna. Någon som har något annat bra tips på hur man kan göra det mysigare?

chinese new year, japan centre & camden

22 Feb 2015
 
 
 
Gott nytt kinesiskt nyår 2015! Det inföll ju tidigare i veckan och igår när vi var inne i centrala London så var det många som passade på att fira i Soho som är Londons China Town. Vi passade på att njuta av en gigantisk sesamboll fylld med Azuki-bönor och en "meat bun", eller nikuman på japanska. 
 
 
På tal om Japan så var vi inne på Japan Centre i närheten av Picadilly Circus för att kolla utbudet av japanska produkter. Det fanns en hel del så vi kommer nog kunna inhandla det mesta vi saknar från Japan. Självklart kostade allt 2 eller 3 gånger så mycket som det gör i Japan men det är sådant som man får räkna med. Vi köpte med oss 4kg ris eftersom det var utförsäljning, så det fick vi gå runt med i våra ryggsäckar resten av dagen. Men det var det värt! Dessutom anlände våra 2 lådor från Japan i fredags, i hela 2 månader har de vart ute på äventyr. I en av lådorna låg vår kära riskokare så så fort vi har fått tag på en ordentlig strömadapter så blir det ris till middag. Lycka!
 
 
Fikapaus och några minuters vila på Caffé Nero i Covent Garden innan vi promenerade norrut mot Camden Town. 
 
 
Camden Town var sig likt. Det var mitt favoritområde när jag bodde i London hösten 2010 och jag brukade åka dit varje söndag. Precis som med Harajuku så misstänker jag att jag har vuxit ifrån det lite men det finns fortfarande ett stort utbud konst och fina saker som jag skulle vilja lägga mina vantar på. Nästa besök blir nog till våren när det inte är så himla kallt ute, det började till och med hagla på eftermiddagen!
 
 
Den här statyn av Amy Winehouse kan jag inte minnas att jag har sett tidigare. Hon bodde faktiskt i Camden och det var också där hon dog. 
 
 
Ledsen för den dåliga uppdateringen de senaste veckorna, jag har ganska mycket att göra just nu med jobb, boende, Shins visumförlägning och studier på distans. Vi har skrivit ett 3 månader långt kontrakt för ett rum i ett hus som inte ligger alltför långt borta från området där min faster bor, vi flyttar officiellt in imorgon! IKEA ligger på 30 minuters promenadavstånd så vi har redan tagit en sväng och införskaffat det nödvändigaste. Nu när våran riskokare, stekpannor och knivar har kommit på posten har vi det mesta vi behöver. Det lär nog inte gå någon nöd på oss i alla fall!