Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

Day off

28 Feb 2008

Då var klockan 15:56 denna torsdag eftermiddag och jag är inte i skolan där jag borde vara. Faktum är att jag kände mig helt förstörd när jag vaknade imorse. Har vridit och vänt mig hela natten och svettats som en tok =P Så jag bestämde mig för att ta en day off. Nu har jag vart uppe några timmar och bl.a. dammsugit och bytt sängkläder. Mitt huvud är fortfarande helt slut trots att jag sovit så länge och dessutom har jag ont i ena benet =p Whiner ftw.

Dem andra slutar om en timma så kan väl räkna med första livstecknet om ca 2 timmar. Förutom huvudvärk så är det bara bra som vanligt. Igår åkte jag, Teresa och Patrick tilll Ikebukuro för att kika på SunshineCity som typ är ett stort köpcentrum. Det var kul att kika men köpe inget särskilt. Är ute på seriös spaning efter en ny handväska men inte hittat nåt än. Hemma i Warabi käkade jag och Teresa på Yoshinoya^^ Mumsfillibabba.

När jag kom tillbaka till Moki House satt jag och softade i loungen, pratade ganska mycket med Mariko vilket är bra eftersom jag övar min japanska med henne och hon övar sin engelska med mig. Men sen ringde en gråtande Megumi så fick springa upp till hennes rum. Hon har det lite struligt med sin pojkvän som är hemma i USA för tillfället. Efter en stund var hon hyffsat glad igen så vi gick ner  loungen igen. Målade hennes och Marikos naglar och då blev det att man pratade en hel del japanska, mycket bra. Fick reda på att en kille i huset som heter Aki faktiskt jobbar med att planera Zelda-spelen! Coolt! Men hans engelska är inte så bra så fick inte ut så mycket ur han. Avslutade dagen med film inne på Ricards rum, jag, Megumi, Mariko och Christoffer. Kollade på School of Rock! Den filmen är riktigt bra! Men idag ska vi kolla på Moulin Rouge som också är en riktigt bra film.

Tror faktiskt jag ska lägga mig en stund till för jag känner mig helt död =/


Riset är godare på andra sidan stationen

26 Feb 2008

Klockan är 2:08 och jag ska snaaaart sova. Tänkte bara dra dagen i korthet. Började dagen tidigt 7:30 Ca 10 min efter uppstigning fick jag och Teresa in en klockren krock i korridorren så man kände sig snurrig i minst en timma framåt. Anledningen till tidig uppstigning kalls för Speach Contest i Shinjuku. Alla 20 klasserna på skolan har röstat fram en representant som idag läste upp sitt tal inför hela skolan. Så glad att det inte blev jag. I min klass blev det Ante, go Ante! Det var kul att lyssna men till slut blev språknivån för svår =P Tyvärr vann inte Ante, utan en för mig okänd koreanska. 
På bild: Ante förklarar farorna med skidåkning i sitt tal.

Skoldagen blev alltså bara hälften så lång som vanligt så vid 12 stack jag och Teresa till Ikea. Köpte en diskborste och två blommor, den första jag köpte där har jag tyvärr lyckats ta livet av… Men det viktigaste med Ikeabesöket var förståss att inhandla lite svenska varor så som tunnbröd och Marabouchoklad. Hade också tagit lite beställningar från killarna så dem blev glada när man kom hem med saltlakrits och knäckebröd. Ganska långt till Ikea så på vägen hem passade vi på att sova, en blomma i varje hand.

Var hemma 5 och Moki House var då ganska dött. Dom flesta låg nog och sov p.g.a. den tidiga uppstigningen. Och dom som inte är allmänt trötta är sjuka, känner mig som den enda som helt klarat mig än så länge. Inte vart sjuk alls sen jag kom hit. Megumi är dessutom ganska nere eftersom hennes koreanska rumskamrat snart ska flytta ut. Megumi har ett av dubbelrummen på översta våningen men ska nog flytta till ett ekelrum snart.

Avslutade kvällen med att knö in 8 pers i Freddes rum då det var filmvisning på gång. En siffra som är ganska imponerande med tanke på att våra rum knappt är 5 kvadratmeter. Mitt Ikeahandlade Ballerinapaket gick åt rätt snabbt men det var det värt. Kollade på Pursute of Happiness med Will Smith. Den var helt okej, mycke Will Smith nu det senaste.

Ne nu ska jag verkligen sova, upp och plugga imon.

Söndag afternoon

24 Feb 2008

 Sedan senaste inlägget har jag hunnit med ett besök på Saizeriyan tillsammans med Fredde, Tommy och Eric. Sen hade jag och Megumi fashionshow med mina lolitakläder. Det var väldigt skojjigt, mer bilder kommer imorgon. 

Sen har man hängt i loungen och avslutat med filmen som Owain tog med sig. En konstig japansk film som heter Aoi Haru. Totemo henna eiga da yo. Kollade inne på Fredriks rum några stycken och dem flesta satt som frågetecken.

Idag måste jag lägga mig tidigt för imorgon har vi inga vanliga lektioner men ska vara nånstans i Shinjuku kl. 9.30 Sugoku mendokusai… Vi kommer alltså få uppleva morgonruschen och det ser jag inte fram emot.

Till sist en bild på namnskylten jag har gjort som numera sitter på min dörr. Kanjisarna betyder Kamira (mitt namn a la japanstyle). Första tecknet betyder möjlig, andra betyder skönhet och det tredje har ingen betydelse i det här sammanhanget förutom ra. Har iaf inte ”gammal dörr” i mitt namn som jag tror Ante har haha^^

Oyasumi nasai!