Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

En sista hälsning för i år...

31 Dec 2010
Här i Japan har vi faktiskt bara lite drygt 6 timmar kvar av året 2010 så tänkte passa på att skriva ett sista inlägg för i år. Har vart väldigt tyst i bloggen hela december månad och det beror på att det har vart en helt galet stressig tid, fast på ett bra sätt.

Det var inte många som visste att jag och Shin planerade att gifta oss, i stort sett bara våra familjer och en del vänner. Vi bestämde oss i oktober men båda har nog gått och funderat på det hela hösten eftersom det i stort sett var det enda vi kunde göra för att jag skulle kunna stanna i Japan under omständigheterna. Så jag blir minsann kvar här ett tag till, hembiljetten är ombokad till den 9:e juli 2011 men då blir det bara semester (men förhoppningsvis en lång en). Vill passa på att tacka för alla lyckönskningar och gratulationer, det värmer =)
För en vecka sedan firade vi julafton här i gästhuset, min första någon sin utan familj och julskinka. Men det gick alldeles finfint ändå, sammanlagt var vi 7 personer som hjälptes åt att laga mat och det blev en blandning av mat från Sverige, Japan, Phillipinerna och Singapore. Så här såg det ut i slutändan, lite galet men mycket gott och alla blev supermätta.Det har också vart väldigt körigt den senaste tiden eftersom min kompis Mari från Fillipinerna har åkt hem, så jag har hjälpt henne så mycket jag kunnat med att tömma hennes lägenhet osv. vilket har tagit väldigt mycket tid. Natten till julafton och dagen efter bodde hon här hos oss, sista natten var hon på hotell i Shinjuku, vi smugglade in mig också och på söndag morgon åt vi en härlig västerländsk frukostbuffé på 25:e våningen. Klockan 1 vinkade jag av henne vid bussen till flygplatsen och nu är hon sen länge tillbaka hemma i varma Fillipinerna. Det kommer inte bli detsamma utan henne men det får gå ändå!Jepp, jag och Shin ska snart bege oss hem till Shins föräldrar som också bor i Tokyo, där ska vi vänta in 12-slaget och jag tror det blir minst en tripp till ett tempel för att be lite inför det nya året också. Det är vad de gör på nyår här i Japan. Kommer bli lite tyst utan alla fyrverkerier men det blir en alldeles ny erfarenhet.
Tack för i år och hörs nästa år, Gott Nytt År 2011!


I just wanted to take the time to say thank you for all the good wishes for our marriage, not many people knew about it. December has been a very busy month but also a very good one. We celebrated Christmas a week ago, the first time for me to be without family and christmas ham. My good friend Mari went back to the Philipines last week, I am going to miss her alot!
Shin and I are soon off to Shins parents' place, that is where we are going to celebrate new years.
Thank you for 2010 and see you all next year! Happy new year 2011!

Just married

21 Dec 2010

Fira jul och nyår i Japan

13 Dec 2010
Hejsan! Hoppas alla har en fin Lucia idag. Min har vart ganska blöt, det har ösregnat hela dagen men det har gått bra ändå.


Igår åkte jag och Shin till Shinjuku för att titta på det upplysta området Southern Terrace.


Utanför Francfranc som har många fina inredningsprylar.


Väldigt fint är det där, och mycket folk eftersom det var söndag.


O där var jag.

Jag och Shin med lysande träd i bakgrunden.

Ungefär så här har det sett ut de tre senaste söndagarna, då vi har samlats för adventsfika på kvällarna. Sue, Robert, Gustav, Wanin och Tarou mumsar på pepparkakor.


Och jag klädde julgranen som jag haft gömd i garderoben ett tag. Tror ni mig om jag säger att granen, pyntet och julbocken (eller vad det är för nåt) gick på 35 kronor? Adventsljusstaken kostade däremot ca 100 kronor att bygga ihop. Väldigt nöjd med båda två iaf. Granen står kvar nere i köket och ser fin ut.

Idag har jag också passat på att nyårspynta lite också. Så här ser det ut på lilla hyllan nu, amigurumisarna har fått åka undan ett tag. I Japan är nyår den viktigaste högtiden och är motsvarigheten till vår julafton kan man nog säga. Det är faktiskt helt tvärtom, julafton i Japan firar man med sin pojkvän/flickvän och har man ingen så partar man. Nyårsafton firas tillsammans med familjen, man är hemma och mumsar god mat osv. Klockan 12 så går man till templet och ber för det kommande året. Inga fyrverkerier här inte alltså.


2011 är kaninens år och därför har jag införskaffat den här lilla krabaten idag. I stort sett alla affärer säljs dessa små kaninfigurer i alla möjliga former och färger och det var verkligen jättesvårt att välja en! Jag tog denna för den såg mest japansk ut, det är vanligt att risgodis får påmålade ögon och öron i stil med den här för att se ut som kaniner.
Jag är dessutom född i kaninens år så 2011 kan inte bli annat än bra!


Jag tyckte det passade bra med lite konstgjorda sakura-kvistar i en vas också, en vanlig nyårshälsning som lever kvar från tiden då man utgick från den kinesiska kalendern lyder nämligen Vårens början.

Jag har förståss inte glömt bort Lucia, tittar på det nu och åt tidigare den sista pepparkakan från igår. Äkta svenska pepparkakor köper jag på Kaldi i Kichijouji (bakom Parco). Där får man en kopp kaffe varje gång man går in!

Yesterday Shin and I went to Shinjuku to see the lights at Southern Terrace. When we came home we hade a nice time celebrating third advent. I decorated my christmas tree!
This is how I decorated for christmas and Japanese New Years.