best cookies ever!


Ingredienser till ca 20 kakor
1/2 kopp osaltat smör (ca 114g)
1/3 kopp smooth/creamy jordnötssmör (ca 85g)
1 kopp ljusbrunt socker
1/2 kopp vitt socker
1 ägg + 1 äggula
2 tsk vaniljextrakt
1 1/4 kopp mjöl
1 kopp hela havregryn
1/2 tsk bakpulver
3/4 kopp chocolate chips (jag använda mjölkchoklad)
Instruktioner
1. Ställ in ugnen på 160 grader. Smält smöret och jordnötssmöret i en skål i micron. Kör i omgångar om ca 30 sek för att inte bränna jordnötssmöret. Det borde inte ta mer än 90 sekunder.
2. Blanda i det bruna och vita sockret. Ställ in det i frysen en liten stund för att kyla ner blandningen.
3. Rör i ägg och äggula när blandningen har kylts ner (så det inte blir äggröra) tillsammans med vaniljextraktet.
4. Blanda i mjöl, havregryn och bakpulver. Nu ska blandingen ha blivit kaksmet och om den är för torr kan man ha i lite mer jordnötssmör och om den är för blöt kan man ha i lite mera mjöl.
5. Blanda slutligen i chokladen.
6. Rulla ihop smeten till bollar stora som golfbollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med ca 4 cm mellan varje boll. Kakorna kommer platta ut sig i ugnen.
7. Grädda i ignen i ca 10-12 minuter tills de precis börjar få lite färg. Låt dem svalna ordentligt på ett galler innan du hugger in. Enjoy!