Travel
Tokyo
London
Gothenburg
Home
Craft & DIY
Entertainment
Family & Friends
Japanese Culture & Tradition
Metrobloggen

19: 04 05 06 07 08
17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

best cookies ever!

11 Apr 2016
 
Happy Monday! Vi har haft fint väder i London den här helgen (för en gångs skull) och i lördags var vi ute på promenad och njöt av värmen men igår blev jag baksugen så då fick det bli en favorit i repris, nämligen dessa chocolate chip & peanut butter oatmeal cookies. De är jätteenkla att göra och resultatet blir jättebra, det ser ut som om man har köpt dem i affären!
 
Receptet kommer urpsungligen från den här engelska bloggen men här nedan har jag skrivit receptet på svenska. Om man inte har amerikanska bakmått hemma (cup) så kan man slå upp det på internet.

Ingredienser till ca 20 kakor

1/2 kopp osaltat smör (ca 114g)
1/3 kopp smooth/creamy jordnötssmör (ca 85g)
1 kopp ljusbrunt socker
1/2 kopp vitt socker
1 ägg + 1 äggula
2 tsk vaniljextrakt
1 1/4 kopp mjöl
1 kopp hela havregryn
1/2 tsk bakpulver
3/4 kopp chocolate chips (jag använda mjölkchoklad)

Instruktioner

1. Ställ in ugnen på 160 grader. Smält smöret och jordnötssmöret i en skål i micron. Kör i omgångar om ca 30 sek för att inte bränna jordnötssmöret. Det borde inte ta mer än 90 sekunder.
2. Blanda i det bruna och vita sockret. Ställ in det i frysen en liten stund för att kyla ner blandningen.
3. Rör i ägg och äggula när blandningen har kylts ner (så det inte blir äggröra) tillsammans med vaniljextraktet.
4. Blanda i mjöl, havregryn och bakpulver. Nu ska blandingen ha blivit kaksmet och om den är för torr kan man ha i lite mer jordnötssmör och om den är för blöt kan man ha i lite mera mjöl.
5. Blanda slutligen i chokladen.
6. Rulla ihop smeten till bollar stora som golfbollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med ca 4 cm mellan varje boll. Kakorna kommer platta ut sig i ugnen.
7. Grädda i ignen i ca 10-12 minuter tills de precis börjar få lite färg. Låt dem svalna ordentligt på ett galler innan du hugger in. Enjoy!



Please write me something nice (^∇^)

Name:
Remember me?

Email: (will not be shown)

Website:

Reply: