Food
Travel
Film & TV
Our Home
Metrobloggen
Outside Tokyo
Outside London
Family & Friends
Culture & Tradition in Japan

17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

goda & nyttiga äggmuffins

13 Jan 2015
 
Jag testade nyligen att slänga ihop dessa äggmuffins som man kan ha till både frukost och lunch eller vad man nu känner för. Det var väldigt enkla att göra och man kan ju i princip använda vad som helst av det man har hemma. Själva basen har väldigt lågt kaloriinnehåll, sedan beror det såklart på vad man har i som fyllning. Lägger man bara i massa mumsiga grönsaker kan man ju i stort sett äta hur många som helst! Nästa gång provar jag nog att ha i lite olika goda kryddor också, så att de får lite mer smak.

Jag har föressten nästan 1 kg rödbetor i kylen, någon som känner till ett gott recept man kan laga till av det?
 
Äggmuffins
ca 12 st muffins

Ingredienser
1 msk olivolja
8 st ägg
4 msk mjölk
salt och peppar efter smak

Önskad fyllning, t.ex. grönsaker, skinka, ost och bacon.

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda i mjölken och krydda med salt och peppar.
3. Smörj alla hålen i en muffinsplåt med olivoljan.
4. Häll i lite grönsaker eller vad du föredrar i varje hål. Jag använde en blandning av fryst broccoli, blomkål och morot, fryst spenat och några färska cocktailtomater.
5. Häll i äggsmeten i alla hålen, hela vägen upp till kanten. 
6. Grädda muffinsen i ugnen ca 20 minuter eller tills de fått fin färg och rest sig lite grann. Ta ut och låt svalna en stund innan de går att skära loss från formen med en matkniv. De som blir över håller sig bra i kylen ett par dagar!

Replies

#1 linnea

Kul! Det här kanske man ska prova. Tack för tipset :) Behöver man göra dem i en muffinsplåt dock? Har ingen :/

Borstj är ju himla gott. Annars rödbetsbiffar! Eller bara rödbetor i ugn? Med chevre och honung. Eller kokta med lit smör och salt? Känner att jag nog är en rödbetsfantast haha!
Eller i paj? Med fetaost? blev hungrig!

Svar: Ja, gag använde en muffinsplåt men det kasnke går att lösa på något annat sätt?
Tack för alla rödbetstipsen, det blir nog rödbetor i ugn!
outthewindow.blogg.se

#2 mamma

Det måste jag testa,ser jättesmarrigt ut=D

Svar: Ja, du får prova någon dag =)
outthewindow.blogg.se


Please write me something nice (^∇^)

Name:
Remember me?

Email: (will not be shown)

Website:

Reply: