Travel
Tokyo
London
Gothenburg
Home
Craft & DIY
Entertainment
Family & Friends
Japanese Culture & Tradition
Metrobloggen

19: 04 05 06 07 08
17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

Dinner in Mitaka

25 Apr 2014
Happy friday! Denna veckan har vart så där, humöret har gått upp och ner de senaste dagarna. Men nu är det fredag och helgen lovar bra väder, jag har dessutom roligheter planerade både lördag och söndag. Här kommer några bilder från förra helgen, Shin och jag besökte min f.d. kollega från Rose Bakery som öppnade sin alldeles egna restaurang tillsammans med sin fru den 20:e april! 
Hino är en av 2 killar som jobbade på RB, världens snällaste kock! Mycket duktig på att laga mat och supertrevlig. Här står han i sitt eget lilla kök i restaurangen Teishoku Asahi. 
Tillsammans med sin fru driver han resturangen som har öppet 6 dagar i veckan. Mycket mysig inredning tycker jag, tydligen var det ett bageri i lokalen tidigare. Föresten ursäkta för de orangea fläckarna på bilderna, tydligen hade jag något bös på kameran...
Den andre killen som jobbar på RB var också där samtidigt av en slump, min f.d. kollega Hibiku. Trots ålderskillnaden är Hino och Hibiku mycket bra kompisar då de var de enda två manliga anställda på RB. 
Så till det viktigaste, maten! De serverar traditionell japansk mat med en varienrande meny som är anpassad efter årstiderna. Jag beställde fisk för ovanlighetens skull. Spätta gissar jag på att detta är, inte helt säker men gott smakade det i alla fall.
Självklart fick jag miso-soppa, grönt te och tillbehör till detta, bl.a. inlagd äggplanta. Allt till ett mycket rimligt pris, ca 65 SEK.
 
Om man har vägarna förbi Mitaka station i västra Tokyo tycker jag absolut man ska göra ett besök. Teishoku Asahi ligger på ca 12-15 minuters gångavstånd från stationen.
 
Teishoku Asahi
2 chome-23-15 Shimorenjaku
Mitaka-shi, Tokyo-to

Replies

#1 Jennie

Åker in på listan av ställen att besöka!! ser jättegott ut och mysig inredning!

Svar: Ja det var väldigt mysigt så om man har tid och vägarna förbi tycker jag absolut det är värt det!
outthewindow.blogg.se

#2 Maggie

Jag gillar verkligen att maten är säsongsbaserad! Så borde det egentligen vara exakt överallt. Hur är det med vegetarisk mat i Japan? Har hört att det är knepigt att vara vegetarian där? Äter själv inte kött nämligen... Jag äter visserligen fisk, men typ helvegetariskt?

...och Hibiku var ju bara så himla söt! Och vilket fint namn!

Svar: Jag är inte vegetarian själv men har också fått intrycket att det kan vara knepigt i Japan. På vissa ställen förstår de inte ens begreppet, alltså vad maten får innehålla och vad som inte är okej. Men jag tror absolut det går att att hitta ställen som uppfyller kraven om man är här på semester. Men man får nog vara redo att leta lite. Och fisk finns ju överallt!
outthewindow.blogg.se


Please write me something nice (^∇^)

Name:
Remember me?

Email: (will not be shown)

Website:

Reply: