Travel
Tokyo
London
Gothenburg
Home
Craft & DIY
Entertainment
Family & Friends
Japanese Culture & Tradition
Metrobloggen

19: 04 05
17: 01 02 03
16: 04 05 06
15: 01 02 03 04 06 07
14: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
13: 01 02 03
12: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 12
11: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
10: 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
09: 11 12
08: 01 02 03 04
07: 10 11 12

Sweet Warabi

01 Apr 2008
English post is further down!
 
Glömde ju att skriva att vi under våran andra dag i Kyoto först besökte Nijo-slottet! Det var verkligen sugoku omoshirokatta! Man har ju läst Lian Hearns triologi Sagan om Otoriklanen som är baserat på ett gammalt Japan. Första boken handlar mycket om en mindre fästning som är helt omgivet av ett golv som kallas Näktergalens golv. När man går på det gnisslar det och poängen var att man på så sätt skulle höra om det kom inkräktare. Fick för ett tag sen reda på att dessa golv faktiskt existerar och att det finns i Nijo-slottet så det var därför jag ville åka dit. Och det lät verkligen som små fåglar visslade när man gick på det! Det var väldigt coolt att gå på golvet, som dessutom funnits där sen mitten av 1800-talet. Så det var kul att få besöka det slottet, när man läst böckerna och så.
 
Andra dagen i Hiroshima så åkte Ulle och Alan iväg tidigt för att besöka sina munkar. Pappa, jag och Pia tog lokaltåget ut till Miyajimaguchi och tog sedan färjan över till Miyajima. Det första som slog oss var alla de tama hjortarna som sprang omkring överallt, nosade i folks väskor och fickor efter mat, eller bara låg och solade i någon rabatt. Det fanns jättemånga och dem var verkligen jättetama. Två stycken åt upp pappret som Pia höll i, och jag klappade en. Så det var en väldigt rolig upplevelse. Fast vi var ju mest där för att titta på den berömda torii som står i vattnet utanför ön. Så vi tittade på den, och den var fin, och vi fick se ett bröllopsfölje också (mitt fjärde nu). Sen fick vi skynda oss tillbaka för vi skulle ta tåget till Osaka.
 
 
Väl framme i Oosaka tog det oss minst en timma att hitta vårt boende. Boendet var traditionellt japanskt, sova på golvet osv. Det var inte dåligt eller så, det var mest bara ovant. Och tanten som ägde det hela var lite konstig. Sen betalade vi lika mycket för att ligga på golvet den natten som vi betalde för ett ganska lyxigt rum i Hiroshima natten innan…
 
Den största anledningen till att jag ville åka till Osaka var för att besöka en affär vid namn Chax Colony, jag har redan slösat 3000 yen på att försöka plocka upp en Gloomybjörn ur en automat men misslyckats. Så jag tänkte jag skulle köpa i den här affären som bara säljer Gloomybjörnar. Jag hade fått en av hotelkillarna i Kyoto att skriva adressen till mig på begriplig japanska (alltså inga kanjis) och det tog oss ca 1 timma att hitta dit. Affären var nerlagd -_- Så bra gick det med den idén. Fast vi hade kul i Osaka ändå, trots att det gick lite segt. Och måste verkligen ge creds till Osaka-borna, minst 5 personer erbjöd oss hjälp utan att vi frågade efter det (en kille gick med oss i 10 minuter fast han inte skulle ditåt) och många andra hjälpte oss efter att vi frågat dem. Resten av kvällen gick vi runt på stan, besökte även Namba Parks i området där vi bodde. Slutligen gick vi hem för att sova. Att sova på golvet var förvårnansvärt mjukt, sov riktigt bra.
 
Nästa morgon han vi bara åka till slottet i Osaka, ta några kort på det och sen åka tillbaka till stationen för att åka vidare. Där mötte vi upp Ulle och Alan. Sen var det så att dem andra skulle till Takayama. Där är det tydligen kallt. Så jag hade bestämt mig för att åka hem till Tokyo istället. Runt 4 på söndag eftermiddag var jag alltså hemma igen. Av någon anledning kändes det som jag hade vart borta i en evighet. Spenderade eftermidaggen med Megumi och Kritan. Fredde var med sin flickvän. Kändes fruktansvärt tomt i huset då Micke och Ante åkt hem =( Patrick är i Sverige och Tobbe i Thailand. Teresa och Joel hade kommit hem men dem såg jag inte en skymt av. Lade mig för att sova hyffsat tidigt, hade ju vart uppe sen 7.
 
Idag har jag vart uppe sen 10. Skulle gå iväg till ett varuhus tillsammans med Kritan och Johanna och vi kom iväg runt 12:30 Jag har vart där en gång tidigare. Då tog det 30 min att gå men nu tog det, med hjälp av diverse vägledning från hjälpsamma japaner, ca 1 timma =P Men hittade, det gjorde vi =) Så vi var där en stund. Tanken var att jag skulle köpa skor och caprijeans men så blev det inte. Hittade inget. Kände mig småsugen på Wii men får hålla mig tills efter Hong Kong. Kritan köpte en cd och Johanna köpte ett par skor (lyckos henne som har så små fötter!) Det gick mycket fortare att hitta hem eftersom vi gick rätt väg. Dem andra gick hem men jag fortsatte till Ito Yokadou för att leta lite mer efter jeans och skor. Gick inge bra där heller. Tyvärr är det så att den största skostorleken för tjejjer nästan alltid är 38, jag behöver 39. Jeansjagandet gick inge bra för dem har inte fått in caprijeans än =P Var hemma 6 igen, skypade med Owain. Gick ner till köket och kollade på när Kritan lagade mat till mig, Fredde och Megumi. Vid matdags hade även Casey gjort oss sällskap. Så det blev en del tjöt i loungen, som numera tillsammans med hallen är gul. Så nu kan vi verkligen sjunga ”We all live in a yeallow moki house” på karaoken (lång historia). Har tvättat, hängt på Megumis rum med henne och Casey. Hälsat på Teresa och Joel som hade det mycket bra i Thailand =) Skönt att ha henne tillbaka, har vart så tomt här. Har sagt hej då till alla en gång till eftersom jag åker till Kyoto igen i morgon bitti. Vi missade körsbärsblommningen så vi ändrade resplanerna lite. Hoppas verkligen det har slagit ut för jag vill så gärna gå Tetsugaku no michi under blommningen. Så vad gör jag fortfarande uppe? Klockan är 1:08 och jag ska upp klockan 6. Har iaf 3 timmars tågfärd att sova under.
 
Ei-go
 
Forgot to mention that we also visited Nijojo in Kyoto wich was really nice. It was really cool to walk on the floor that made sounds like birds. The trip was really nice but I wish we could have spent more time in Hiroshima, we hade to hurry through Miyajima for example.
 
Today I went to Eon depa-to with Kritan and Johanna. Took us twice the time to get there because I couldn’t remember the way =P Didn’t buy anything but Kritan bought cd and Johanna bought shoes. I wanna have small japanese style feet like her!
 
Went by myself to Ito Yokadou for some more shopping but I didn’t have any luck today =/ At least I could buy some coffe at Starbucks =P Home in Moki House Kritan cooked for me, Megumi and Fredde. It was good =) I can’t cook -_- Lucky I have friends like Kritan. Spent the evening in the lounge chatting, in Megumis room chatting and in Teresas room chatting. They are back from Thailand now! And they actually met Tobbe the last day, how funny haha!
 
Now I really need to go to bed, gonna catch the Shinkansen for Kyoto once again. I really hope there are flowers this time! Mata ne!